zondag 19 september 2010

Tunnelplan 111

Zoek een woord met ph in het midden......

Tijdens de presentatie van het schetsontwerp voor de stations omgeving Noord moest ik denken aan dit woord met PH in het midden.

De eerste schetsen waren weer aangepast (versoberingen) omdat er minder geld beschikbaar was.

Het aantal parkeerplaatsen en het aantal stallingen voor fietsen aan de Noordzijde zijn gelijk gebleven maar de ambitieuze plannen om de fietsen onder de grond te brengen zoals het bijvoorbeeld in Zutphen gedaan is, kunnen we vergeten.

De centrale brug over de snelweg A35 van het station Nijverdal Centraal naar het centrum van Nijverdal lijkt ook niet door te gaan door geldgebrek.

Wat een prachtige entree moest worden over de stations promenade, door de groene oase van het nieuwe park aan de Zuidzijde, wordt nu een fietspaadje richting Grotestraat.

Te lezen is dat voor het deel van deze centrale brug over de A35 nog een externe financiering nodig is ( we praten over een voetbrug met een lengte van 6 meter) en mocht het niet lukken de constructie aangepast wordt om dan later alsnog dit deel te kunnen plaatsen.

Nou er is een simpele oplossing, maak er een automatische tolbrug van.



Een ophaalbrug die te passeren is wanneer er 1 Euro in geworpen wordt. De brug kan hierna gesloten blijven wanneer deze met tolgelden betaald is en Nijverdal krijgt hierdoor ook een landelijke primeur.

Het ophalen van externe gelden is dan niet meer nodig.

Geen opmerkingen: