zaterdag 10 juli 2010

Tunnelplan 106

Reggebruggen gereed maar nog niet open..

Een prachtig stukje vakwerk is gereed gekomen bij het riviertje de Regge in Nijverdal.
Een beetje aan het oog ontrokken is in wit beton het afgelopen jaar een dubbele spoorbrug over de Regge (de Konijnenbergspoorbrug) en een enkele spoorbrug over de nevengeul van de Regge (de Marke Notterspoorbrug) ontstaan.


de Konijnenbergspoorbrug over de Regge

De door de aannemerscombinatie Leo ten Brinke gemaakte bruggen staan in schril contrast met de naastgelegen houten brug van het fietspad de Boskronkel.
Vanaf deze houten brug waren de bouwwerkzaamheden goed te volgen, alleen is het fietspad de Boskronkel al meer dan anderhalf jaar afgesloten.


de Boskronkelbrug over de Regge

Op 23 januari 2009 werd het fietspad voor 2 maand gesloten waarna op 11 maart 2009 de oude spoorhaven een sanering moest ondergaan.
In een artikel van de Tubantia op 12 augustus stond dat eind 2009 de Boskronkel weer open zou gaan.
“Kruidenwijk is de afsluiting zat” lazen we op 16 februari in de krant.
Tijdens een avond in het wijkgebouw merkte de wethouder op dat we vraagtekens mochten zetten bij het veiligheidsargument van Rijkswaterstaat en we moesten en konden niet accepteren dat de Boskronkel pas over drie jaar weer open zou gaan.

De CDA-fractie wilde op 1 maart 2010 van B&W weten of de tijdelijke verlegging over het terrein van Nijverdal ten Cate is onderzocht en op 17 maart lazen we in een krantenartikel dat het besluit om het fietspad te verleggen binnen enkele weken genomen zou worden.

Het is nu al 10 juli 2010, prachtig fietsweer en het toeristische fietspad naar de Eversberg is nog niet open.
De oplossing is technisch niet moeilijk: leg met betonplaten een tijdelijk twee meter breed fietspad aan over de 400 meter van de Regge naar de van der Muelenweg.
Dit moet toch mogelijk zijn voordat de noeste bouwvakkers van de Leo ten Brinke Combinatie op vakantie gaan zodat de Nijverdalse toeristen het stukje vakwerk in witte beton met eigen ogen kunnen bewonderen.
( kijk ook naar de artikeltjes tunnelplan 75, 82, 87, 90 en 97 op http://nijverdal.blogspot.com )
Meer informatie op http://www.tunnelplan.nl/tunnelplan.htm



de Marke Notterspoorbrug over de nevengeul van de Regge.

Geen opmerkingen: