vrijdag 28 september 2012

Tunnelplan 148


Half werk.

 

De treinreizigers die komen uit het dorp Hellendoorn komen in een luxe positie wanneer ze volgend jaar met de fiets naar het nieuwe station gaan.

Vanaf de Oranjestraat komen ze direct op een prachtige overdekte fietsenstalling en kunnen dan via de overdekte stations traverse naar de perrons.

Dit is goed te zien op de plaatjes van Pro Rail en op de tekening van de bouwvergunning (voor de overkapping) bij de gemeente.

 Verkorte overkapping

Voor de reizigers uit Nijverdal die met de fiets komen is de situatie echter anders.

Aan de zuidzijde van het station (in het Park op Nijverdal) komt voor ongeveer 600 fietsen een dubbele fietsenstalling.

Dus kunnen er 300 onder en 300 bovenin geplaatst worden.

 Je moet dan wel een oude fiets meenemen (staan in de regen en de sneeuw) omdat deze stallingen volgens Pro Rail niet overdekt worden.

Half werk zou ik zeggen, omdat er aangegeven is dat de 600 overdekte fietsenstallingen van de noordzijde naar de zuidzijde gaan.

 

Opmerkelijk is wel dat het deel van de traverse over de autoweg N35 ook geen overkapping krijgt.(zie ook Tunnelplan 146)

Half werk dus en volgens mij geen uitstraling richting centrum.

Naast het station van Alkmaar is wel een overkapping over een dubbele fietsstalling aangebracht en deze zou in Nijverdal zeker niet misplaatst zijn en goed ingepast kunnen worden naast het Park op Nijverdal..
Overdekte fietsenstalling voor 600 fietsen.

Geen opmerkingen: